- Autor: sebena
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sezamová semínka | 10 |
Česnek | 5 |
Cibule | 50 |
Špenátové listy mražené | 400 |
Droždí | 15 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Vločky ovesné | 250 |
Vejce celá průměr | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10759 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 356,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 538 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 0.9, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na 4g oleje osmažíme do zlatava cibulku na drobno přidáme nasekaný česnek a rozmrzlý špenát osolíme a opepříme, necháme vydusit vodu a stáhneme z plotny.Vločky rozmixujeme na hrubší mouku a 50g dáme stranou. zbytek smicháme s moukou půl žičkou soli, olejem, droždím a 200ml vody, můžeme použit domácí pekárnu na zadělaní těsta. Těsto necháme vykynout poté dozdělíme na 5 části. Zbylé vločky posypeme na pracovní plochu a jednotlivé kusy těsta vyválíme tak aby vznikla přibližně kola které rozdělíme na 4 části na každou část položíme kousek omelety kterou jsme si dopředu připravili na omeletu dáme porci špenátových listů a svineme do tvaru rohlíku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem potřeme vejsem a posypeme sezamem upečeme do zlatova, podáváme ještě vlažné
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.